Faalkosten: waar lekt het in de installatiesector?

Van voorcalculatie tot planning en realisatie, er kunnen altijd fouten gemaakt worden. En alles bij elkaar zorgt dit voor hoge, vermijdbare kosten. Niemand doet het expres. Het is vaak te wijten aan één overkoepelend probleem, namelijk inefficiënte projectbewaking. 

Kijkt u wel kritisch genoeg naar uw organisatie?
Tijd om die roze bril even af te zetten.

Download DE WHITEPAPER
of lees eerst nog even verder

block_faucet_v2.svg

Er lekt winst zonder dat duidelijk is waar het lek zit. 

block_pie_v2.svg

Maar liefst 20% van de omzet kan verloren gaan aan de faalkosten

block_euro_v2.svg

Zorg er dus snel voor dat u het onzichtbare zichtbaar maakt.

Fragmentatie in organisatie

Een minuutje hier, een schroefje daar. Soms gaat informatie verloren in het proces. Niemand houdt het centraal bij en dus gaat de informatie nergens naar toe. Gebrek aan dit soort overzicht zorgt voor een gefragmenteerde organisatie. 

Door deze fragmentatie ontstaan er al snel faalkosten. Tot wel 20% van de omzet kan hieraan verloren gaan. Niet acceptabel, want de oplossing ligt voor de hand. Niet stricter of strenger zijn, maar transparanter.

Want wat is het grootste probleem? De fouten zijn onzichtbaar en zitten vaak diep genesteld in de organisatie. Dit zichtbaar maken kunt u dus veel faalkosten en kopzorgen besparen. Wanneer maakt u de balans op?

De kern van het probleem ligt in het niet transparant zijn van organisaties. De beschikbare kennis is gefragmenteerd en bij de betrokken medewerkers ontbreekt het overzicht.

 

 

Klaas Collet

 

Lees over faalkosten en fragmentatie in de installatiebranche en leer herkennen waar uw financiële lekkage zit.

Download de whitepaper